Hoe repareer ik een lekkende radiator?

Datum: 01-12-2015

Lekkende radiatorZo rond het begin van de winter, eind van de herfst worden de eerste verwarmingen weer aangezet. Alle restwarmte heeft het huis verlaten en een dikke trui helpt niet meer. Het wordt tijd om uw radiatoren weer aan te zetten! Deze periode levert voor ons altijd extra werk op. Lekkende radiatoren komen in de herfst en winter vaak voor. Toch is het in sommige gevallen niet gelijk nodig om ons in te schakelen. Met deze tips kunt u het eerst zelf proberen op te lossen.

Hoe repareer ik mijn lekkende radiator

Een lekkage van een radiator ontstaat meestal bij de verbinding tussen de buizen en de radiator. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat de verbinding nooit goed is vastgemaakt of omdat deze na verloop van tijd scheef is gaan zitten. Een andere mogelijkheid is slijtage.

Sluit eerst de verwarming af en laat het water uit uw CV-installatie lopen, zodat er geen water meer in zit. Draai de verbindingen eerst goed vast. Soms is dat al voldoende. Als dat niet geholpen heeft, kunt u de verbinding los halen en deze voorzien van speciale tape. Die zorgt ervoor dat er geen water meer doorheen kan. Dat is vooral handig wanneer de koppelingen zijn versleten door slijtage. Zijn de koppelingen te versleten, dan kunt u beter nieuwe kopen. Anders riskeert u over een half jaar weer lekkage. Let op: als de koppelingen heel erg moeilijk open gaan dan zit er waarschijnlijk een hoogteverschil tussen de leidingen en de radiator. Dat kan ook de lekkage veroorzaken. Hang de radiator weer op de juiste hoogte, zodat de verbindingen goed op elkaar aansluiten.

Lijkt dit u allemaal te veel werk of heeft u er simpelweg te weinig verstand van? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Terug naar het overzicht